תפריט

ההבדל בין ניתוח אף רפואי לניתוח אף קוסמטי

בעידן של היום, כאשר אנו נמצאים שעות רבות מול הרשתות החברתיות, זוכים להיחשף לחיים של אחרים ומשתפים מחיינו תמונות וסרטונים, הנראות שלנו משחקת תפקיד גדול. ולכן, אם יש משהו שהיינו רוצים לשנות באף בכדי לאהוב את עצמנו, מכל זווית, אין סיבה לסבול.

ניתוח אף – אחד הניתוחים הפופולריים ביותר

אנשים רבים שאינם מרוצים ממראה האף שלהם – בשל הגודל או הצורה – מוצאים את הפתרון בעולם הפלסטיקה אשר מאפשר לתקן את התכונה המפריעה ובכך לשפר את מראה הפנים הכללי. בדרך כלל מטופלים הפונים לניתוח אף עושים זאת משיקולים אסתטיים, אך לעתים הניתוח מתבצע גם מסיבות רפואיות, לדוגמה: תיקון מחיצה עקומה שמקשה על הנשימה דרך האף.

אז מתי מבצעים ניתוח אף רפואי ומתי ניתוח אף אסתטי? ומה ההבדלים ביניהם?
הכל במאמר הבא.

מה ההבדל בין ניתוח אף רפואי לניתוח אף קוסמטי / אסתטי?

ניתוח אף הנעשה מטעמים רפואיים מתבצע לרוב בהמלצת רופא, על מנת לתקן פגם כלשהו במערכת הנשימה. הפגם הזה יכול להיות מולד, הוא יכול להיווצר במשך הזמן והוא גם יכול להפתיע באמצע החיים כתוצאה משבר או חבלה קשה באף. סטייה או עיקום במחיצת האף, גידול הקונכיות התחתונות או תפקוד לקוי של השסתומים, יכולים להיות סיבות מוצדקות לניתוח אף מהסוג הרפואי.

לעומת זאת ניתוח אף הנעשה משיקולים אסתטיים בלבד, נועד לשנות את המראה החיצוני של האף גם אם אין בו ליקוי או חוסר תפקוד מסוימים הנגרמים כתוצאה מבעיות רפואיות. זה בעצם ההבדל המהותי בין ניתוח אף רפואי ואסתטי.

מה דומה בין שני הניתוחים?

את שני הניתוחים יבצע רופא מומחה בכירורגיה פלסטית. במקרים רבים בהם מבוצע ניתוח אף מסיבה רפואית, בוחרים המטופלים לבצע גם תיקון אסתטי, כלומר לשלב בין השניים ובכך להרוויח גם תיקון של בעיה רפואית וגם שיפור אסתטי של מראה האף והפנים בכלליות. לפני כל ניתוח אף, בין אם הוא נעשה מסיבה רפואית ובין אם אסתטית, מתבצעת פגישת ייעוץ רפואי עם הרופא המנתח. מטרתה היא תיאום ציפיות מתוצאות הניתוח, הן בקרב המטופל והן בקרב הרופא. הפגישה עם הרופא חשובה מאין כמותה לכן כדאי להתכונן אליה מבעוד מועד, להכין רשימת שאלות שמעניינות אתכם, להעלות על הכתב את הסוגיות שמעוררות בכם חשש, להביא תמונות להשראה וייחוס של האף שהייתם רוצים לקבל ועוד.

ייעוץ רפואי מוקדם

במהלך הייעוץ הרפואי, הרופא המנתח שואל את המטופל מספר שאלות לגבי המצב הרפואי הכללי שלו, מהן הציפיות מהניתוח וכדומה. לקראת ניתוח אף קוסמטי, הרופא שואל גם באשר לסיבה שהובילה את המטופל לבחור בניתוח אף. שינוי מראה האף נעשה בהתאמה אופטימלית למראה הפנים הכללי, לכן המנתח אחראי לא רק לשיפור המראה האסתטי של האף, אלא גם לשיפור המראה הכללי של הפנים.

מאיזה גיל אפשר לעבור ניתוח אף?

כמו רוב הניתוחים הפלסטיים, קיימת נטייה כללית בקרב המנתחים הפלסטיים לבצע ניתוחי אף רק בתום תהליך הגדילה, ההתפתחות ועיצוב הפנים, כלומר החל מגיל 16. במידה וניתוח אף יתבצע לפני כן, צורתו של האף עלולה להשתנות. שיקול נוסף לבצע את הניתוח מעל גיל 16 הוא היכולת המנטלית של המטופל להתכונן לתהליך הניתוח וההחלמה ממנו.

על ההליך הניתוחי וההחלמה מניתוח אף

ניתוח אף מתבצע בחדר ניתוח בבית חולים. הרופא המנתח ממליץ אם הניתוח יתבצע בהרדמה כללית או מקומית, בהתאם לסוג הניתוח. משך הניתוח משתנה בהתאם למאפייני ההליך ויכול להימשך 2-4 שעות. זמן ההתאוששות וההחלמה אינדיבידואלי לכל מטופל, אך עבור מרבית המטופלים ניתן להסיר את הסד המקבע כעבור מספר ימים, אז גם רוב הנפיחות באזור אמורה להתפוגג. חזרה לשגרה יומית יכולה להתקיים בטווח הנע בין שבוע לשבוע וחצי וכבר ניתן יהיה לראות את צורת האף החדשה. התוצאה הסופית תיראה רק כעבור מספר חודשים ועד שנה מיום הניתוח.

ניתוח אף ברשת מרפאות פרופורציה, מתבצע על ידי טובי המומחים בתחום הכירורגיה הפלסטית, בעלי ניסיון ניתוחי עשיר ומיומנות גבוהה. מבוטחי קופות החולים "כללית" ו"מכבי" זכאים להנחה בניתוח אף בפרופורציה.
למחירון ניתוחים פלסטיים בפרופורציה לחצו כאן.

 

נגישות